Tisdag

Hej allihopa!
Helgen som vart var väldigt bra. I fredags träffade jag Emma, Carro och Hanna, vi lagade mat hemma hos mig och efter några timmar kom även Jessica och Sofie en sväng, mysig kväll! I lördags vann herrarna kvalet och gick därmed upp till div två (kaisa, lägg märke till tvåan ;P ). Jag jobbade hela helgen också, nice nice..
Idag hade jag svenskaprov, hann inte klart med provet eftersom det är så himla många frågor på så kort tid, tråkigt men vad ska man göra..
I veckan är det mycket planerat, imorgon är det skola och sedan möte med abc-gruppen angående en viss årsbok som vi ska fixa till nästa år. Torsdagen kommer bestå av skola och träning. På fredag ska jag ha matteprov, känner mig inte så jättenervös just nu, kan bero på att jag för en gångs skull känner att jag fattar det vi räknar. Efter provet kommer det bli håltimma och då ska jag och Samia käka lunch på stan och klockan ett ska vi befinna oss på rektorns kontor för ett möte. Det kommer att handla om vårt projektarbete som vi vill göra nästa år, vi har planer på att åka till afrika eller något annat land som lider av fattigdom. Det kommer bli otroligt spännande om vår idé går igenom, får hoppas på det! Ska berätta mer om idén någon annan dag.
I helgen fyller mamma och Anna år, och förutom att fira dem ska jag jobba som vanligt.
Annars finns det inte mycket mer att säga mer än att det snart är lov och det känns sjukt jävla bra!
Nu ska jag kila iväg till träningen, kram!

Fredag

Veckan som varit har vart bra antar jag.
Måndagskvällen bestod av jobb, inte mycket folk och inte mycket bilar heller för den delen. Stod i driven och det kom nån bil då och då men alldeles för få för att tiden ska gå hyfsat snabbt.
Resten av veckan har vart ganska lugn med skola och träningar. Igår hade vi coopertest, inte kul. Hatar konditionstester och dessutom ska vi ha BIP-test idag på idrotten....
Ligger just nu hemma i min säng och pluggar. Min skoldag börjar vid halv tolv och jag har då en mattelektion. Sedan är det håltimma som vanligt tills min idrott börjar tio i tre. Efter den hämtar pappa mig och kör mig till jobbet för ett tre timmars långt arbetspass.
Klockan kvart över sju ska jag möta upp lite tjejkompisar på maxi, vi ska handla mat för att sedan gå hem till mig och ha myskväll.
Helgen ser bra ut, en del planerat men ändå rätt lugnt. Imorgon ska jag jobba och sedan titta när herrarna kvalar upp till division ett. Därefter blir det myskväll med pappa och victor, vi funderar på att äta fondue.. mumsigt!
Söndagen kommer också bestå av jobb och sedan plugg. Har två prov nästa vecka och inlämningar hit och dit, så det finns en del att göra..

Nu ska jag återgå till min rättskunskap!

Btw, i måndags var jag med i tidningen. En liten artikel om elevrådet osv. Han som skrev artikeln hade skrivit riktigt bra, inte ljugit till om någonting utan skrivit precis så som jag sagt. Det gillas!


Fredag

Nu ligger jag i min säng, hemma hos mig. I mitt så kallade "vanliga" hem. Det är här jag brukar bo och som jag inte bott i på nio veckor.
Känns otroligt skönt att vara hemmahemma på ett sätt, men samtidigt var det tungt att lämna mamma, kommer sakna henne mycket nu när jag är van att se henne varje dag.

Pappa kom hem klockan tolv idag och han hämtade upp mig i skolan efter min första och sista lektion (matte). Det var jättekul att se honom och jag blev superglad. Bland det första vi gjorde var att åka o handla och då började allt kännas som vanligt igen.
Även Rambo har vi hämtat, han stormtrivs över att vara hemma nu igen..

Jobbade några timmar ikväll, gick ganska bra med tanke på nacken.
Var ju hos sjukgymnast idag och det gick fint, dock försökte han sig på att sticka en nål i muskeln (akupunktur) men han fick ta ut den efter en halv minut eftersom det gjorde så in i sjutton ont! Allt känns iallafall bättre nu och jag tror jag börjar träna nästa vecka.

Nu funderar jag på att sova, är så otroligt trött. Pappa ligger redan och snarkar inne hos sig så jag känner att det är dags för mig också att krypa ner.

Ser fram emot vad helgen kommer ha att bjuda på, jag har planerat in mycket roligt.

Vi hörs imorgon, puss!

Torsdag

Hej på er!
Idag när jag vaknade kändes allt jättebra. Nacken var mycket bättre och jag blev på bra humör. Tog bussen in till stan, i det underbara vädret som var idag, och köpte en kaffe och gick sedan vidare till skolan. Hade en lektion (matte, kl 13.00), den var väldigt tråkig idag, och trots att nacken blivit bättre så är det fortfarande jobbigt att sitta nerböjd och räkna så länge. Fick ta mina egna små pauser då och då, hehe.
Efter det åkte jag till Emma där jag spenderade eftermiddagen, vi såg på en deckare. Den var jätteläskig och jag funderar på hur jag ska kunna sova i natt... Vi åt också Betinas (emmas mamma) goda pannkakor och pratade glatt om vad vi skulle göra efter studenten. (Känns som om den frågan kommer upp mer och mer nu för tiden, även fast det är ett tag kvar.)
Klockan halv åtta åkte jag till min träning för att säga hej till lagkompisarna och sedan åkte jag hem till ulveket igen.
Just nu värker nacken så in i sjutton, konstigt eftersom det känts så bra idag. Det blir väl dock så när man har gått runt en hel dag och på något sätt spänt den.. I vilket fall ska jag till sjukgymnast imorgon, så vi får se vad han säger.

Hoppas ni haft en bra dag!

Snart fredag

Nu är det bara två dagar kvar tills jag får träffa två av mina favoriter!



Onsdag

Ska börja dagens inlägg med att berätta vad som hände igår:

Jag satt på min spanskalektion (sista lektionen för dagen) och sträckte på nacken pga av att jag hade blivit lite stel. Helt plötsligt knakade det till ordentligt och smärtan blev enorm. Efter tio sekunder började jag se suddigt och även hörseln blev sämre. Jag blev varm i kroppen och kände mig tung, min tanke var: jag håller på o dö!
Jag vet att det låter töntigt att tänka så men jag har aldrig känt en sån obehaglig känsla innan och jag var så fruktansvärt rädd, speciellt eftersom synen och hörseln försämrades och jag att inte kunde röra min nacke pga av att jag knäckt till den.
Mina klasskompisar agerade snabbt och lade ner mig på golvet. Väl där nere blev min syn och hörsel klar igen... Vilken lättnad! Skolsköterskor/lärare kom dit och undersökte mig lite smått. Jag kunde inte röra nacken och de vågade därför inte flytta mig ifall de skulle försämra tlllståndet jag befann mig i. De blev tvugna att ringa ambulans som kom och hämtade upp mig i skolan. De packade in mig på en bår och nackkragen satt stenhårt så jag inte kunde röra mig.
Jag kördes till akuten där jag och mamma spenderade resten av kvällen. Det togs röntgenbilder och det blev ett evigt väntande. När doktorn sedan skulle undersöka mig var det inte lätt. Så fort han rörde vid nacken så var det som knivar som sköt in och jag bara skrek och grät. Jag fick smärtstillande och de ville att jag skulle stanna över natten. Dock blev det inte så, jag vill inte. Efter en halvtimma började tabletterna värka och jag kände inte lika mycket, alltså kunde jag åka hem.
Inte någon trevlig kväll och slutsvaret på allt är att jag nu har en kraftig nackspärr. Känns inte alls kul får jag säga, man känner sig som en stel pinne och måste vrida hela kroppen så fort man ska titta åt ett håll.

Men det är sånt som händer, inget att ligga o lipa över nu. Det som hänt har hänt och nu ser jag bara framåt och ska så gott det går jobba upp nackens muskler med sjukgymnastik.
Doktorn uttryckte sig väldigt noga om att jag var tvungen att trappa ner på något av mina intressen och saker jag pysslar med eftersom det är stressen som har orsakat det här. Dock är det inte lätt, jag vet inte vad jag ska trappa ner på? Jag älskar ju att ha saker att göra och träffa folk så mycket jag kan, men antar att jag borde lyssna på vad doktorn och alla andra säger..

Jaja, till dagens aktiviteter:
Jag tog mig upp ur sängen efter några smärtstillande och genomförde skoldagen med tre lektioner och två möten. Kan inte låta bli att gå till skolan, jag missar alldeles för mycket vilket gör mig ännu mer stressad. Dock har jag bara lyssnat på genomgångar, inget skrivande.
Efter det kilade jag till rådhuset för en fika som blev mycket trevlig och mysig!
Nu sitter jag här hemma och ska strax lägga mig framför tvn med en värmekudde, bara slappna av hela kvällen och invänta Grey´s Anatomy kl nio!

Idag har jag längtat otroligt mycket till sommaren. Att gå upp på morgonen och äta en god frukost i uterummet, därefter sola och bada och på kvällen bara umgås med vänner. Låter inte det underbart?

Sommaren 2008


Tisdag

Min skoldag slutade med att jag knäckte till nacken på sista lektionen så illa att ambulansen fick hämta mig från skolan och köra mig till KSS. Har befunnit mig på akuten i ca 7 timmar och sitter just nu med en väldigt svår nackspärr.. Sjukt tråkigt. Går på smärtstillande och hoppas att det ska kunna ge mig möjlighet att gå i skolan osv, vill inte missa för mycket.
Berättar mer än en annan dag, nu ska jag vila!


Måndag

Denna dagen har gått riktigt snabbt!
Var i skolan klockan åtta och började sortera och dela ut studentmössor, det tog sin lilla tid och klockan halv elva var allting klart. Jag satte mig i cafeterian, pluggade och fördrev tiden till klockan halv två då mina lektioner började. Friskvårdsmassage och rättskunskap..
Direkt efter skolan tog jag bussen hem och traskade därefter vidare till donken för ett arbetspass (17.00 - 21.30).
Sitter just nu o käkar sallad och dricker ramlösa som jag tog med mig hem från jobbet, mycket gott!

Pratade med niklas idag på jobbet och allt börjar bli klart för midsommar. Vi är ca 18 personer som ska hyra en stuga i Värmland (tror jag det var?). Där ska vi vara i tre nätter och det ska bli riktigt kul faktiskt! Ser jättemycket fram emot det.

Snart är det dax för sängen, har en tuff skoldag framför mig imorgon.

Godnatt på er!

Söndag

Idag kom jag till jobbet en minut innan jag började, kändes inte alls bra! Hatar att vara så sen (ingen bra start)...
Men dagen flöt på bra iaf och jag hade som vanligt väldigt roligt tillsammans med mina kära jobbarkompisar!
Efter jobbet gick jag och Emma en promenad på ca två timmar, hur skönt som helst. Vi babblade på som vanligt om allt och ingenting, väldigt skönt att få ur sig allting sådär i slutet av en vecka.
Mer än så har jag faktiskt inte gjort idag.
Eller jo, jag pratade med mormor och morfar i telefon vilket var kul! Det var skönt att höra hur de mådde och vad de hade för sig.. Jag hoppas att morfar blir bättre snart och att detska gå över efter operationen. Då ska vi allt ta o skåla med vinglasen igen moffe ;)

Börjar halv två imorgon men som vanligt är jag i skolan tidigare, imorgon är det studentmössor som ska delas ut!
Godnatt och sov så gott!

Mormor o morfar (världens bästa!)

Lördag

Hello!
Var några dagar sen jag skrev, har haft fullt upp.
Eller egentligen inte, om jag ska erkänna så har jag inte haft någon ork att skriva...
I vilket fall... Resan till Lund var riktigt bra, sjukt nice faktiskt! Dessutom besökte vi universitetet och var med på några föreläsningar, vissa var intressanta, andra inte.

Igårkväll var jag på fest i volvohuset. Det var ritkigt, riktigt lyckat. En sån där kväll man inte glömmer i första taget, mycket dans och skratt och många nya människor!

Idag har jag jobbat, vilket jag även ska göra imorgon. Dessutom var jag så hurtig att jag tog en löprunda efter jobbet och därefter gick iväg till Hanna där vi hade spakväll tillsammans med Carro. Mycket mysigt!

Nu ska jag gå o lägga mig, är hur trött som helst..


En bild från Lund - jag och hanna

Tisdag

Idag har varit en toppendag!
Den började med ett möte med ledningsgruppen som gick alldeles galant! Därefter hade jag matte och fick reda att jag satt VG på mitt prov, SJUKT BRA! VG på matte D provet är jag väldigt nöjd med får jag medge!
Nästa lektion var engelska och vi hade prov, gick som vanligt tyvärr.. (not good)
Efter en spanskalektion som kändes som 100 år var skoldagen äntligen slut och jag mötte upp Samia och Amina. Vi alla tre fortsatte hem till mig där vi tillbringade resten av eftermiddagen i form av prat och skratt.
Klockan sju befann jag mig på ett möte med innebandyn i arenan, där vi pratade om nästa säsong, får se hur mycket jag kommer att hinna.

Nu ska jag strax kila in i mitt rum och packa inför imorgon.
Godnatt!

Lund, here we come!

Måndag

Hey.
Idag har jag haft en lektion, skulle egentligen ha två men den första blev inställd. Andra lektionen (rättskunskap) hade jag 14.50 - 15.50.
Jag var dock i skolan redan vid halv elva och hade möte. Vi pratade bland annat om vad vi skulle ta upp på ledningsgruppsmötet imorgon och dessutom sorterade vi bland alla studentmössor och andra beställningar från ABC-gruppen som 3orna gjort.
Efter det strögade jag mest omkring och pratade med folk. Hittade någon då och då och fördrev tiden, fick även lite plugg gjort.
Väl hemma igen efter dagen satte jag på mig löparskorna och gav mig ut och sprang. Det var skönt eftersom solen stod på himlen idag, mycket härligt!
Just nu är jag otroligt trött och funderar på att gå o lägga mig redan. Fast det känns inte bra att lägga sig så tidigt så jag får vänta åtminstone en timma till och under den tiden borde jag plugga.
Ha en fortsatt mysig kväll!

Hämtade ut min beställda skoltröja idag, mycket vacker ;)


Helgen

Söndagkväll och helgen är över.
Det har vart en trevlig helg faktiskt med otroligt mycket innebandy.
I lördags vann vi över mariestad på bortaplan, kändes inte alls fel. Idag vann vi också, över fagerhult som besökte arenan. 7-4 blev det och det kändes ritkigt gött att vinna sista seriematchen.
Igårkväll åt jag och några av mina tjejkompisar middag hos Amelia och därefter kilade vi iväg till Hanna. Där var det överfullt med brudar som skrattade, dansade och drack massa goda drinkar. Jag höll mig ifrån alkoholen eftersom jag hade match dagen efter och åkte därför hem redan vid elva. Anna kom och hämtade mig och jag förklarade vägen helt fel, mitt lokalsinne = 0 .
Denna kvällen har jag spenderat hos Emma N. Vi lagade massa mumsig mat: kyckling, klyftpotatis, tzatziki och en blandning med tomater och mozarella. Vi hade inte setts på ett tag och man missar en del när man är iväg, så vi hade tusentals saker att prata om och det var en allmänt mysig söndagskväll!
Just nu funderar jag starkt på att plugga lite friskvårdsmassage osv, men har egentligen ingen ork.
Imorgon är det ny vecka och det känns faktiskt ganska bra. Jag börjar halv två imorgon så det blir en lugn morgon. Har möte klockan halv elva och efter det blir det nog lite plugg.
På onsdag åker jag och resten av nv2orna till Lund för att besöka deras universitet. Ska bli trevligt och vi övernattar till torsdagen.
Hoppas ni haft en fin helg!

Jag och Emma i lördags

Bilder från Thailand/Malaysia


Huset (thailand)


Jessie o jag (thailand)


Posar med tiger (thailand)


Posar med elefant :) (thailand)


Siisss (thailand)


Carro o Jesse (malaysia)


På djungeltur i Malaysia


Sam hittade en kompis :)  (malaysia)


saknar  (malaysia)
sam, jag, vicke, jessie, jimmie och carro



China Town (malaysia)


Phi Pi Island (thailand)


Härligt (thailand)


Jag och Vicke sista kvällen (thailand)

Fredagkväll

Har precis spelat match mot mariestad. Jag var totalt okoncentrerad och pga av det gick det inte alls bra för mig.

Tänker på så mycket annat just nu och vill egentligen bara bort härifrån. Jag känner att jag sitter fast i Skövde, vilket jag inte vill. Jag vill ut i världen igen och möta nya äventyr och nya människor. Blir bara mer och mer trött på alla dessa rutiner dag ut och dag in. Inget nytt händer för tillfället och jag känner mig instängd.
Hatar att klaga, men kan inte hjälpa det.



I vilket fall sitter jag här hemma nu o väntar på mamma, Anders och Anna som vart ute o käkat. De har med sig mat hem till mig, hungrig som jag är!
Efter det blir det nog sängen för min del, jag ska upp tidigt imorgon och spela match igen.
Imorgonkväll ska vi fira Hanna Tinglöv som fyller 18 år nästa vecka, ska bli trevligt.
Söndagen består av ännu en match, så lördagskvällen blir lugn för mig.
Ska nog försöka hinna med att träffa Emma Norén på söndag också, för det var allt för länge sen!

Kram på er

Onsdag

Idag började jag klockan åtta med rättskunskapsprov, har ingen aning om hur det gick men hoppas alltid på det bästa!
Efter det följde en håltimma där jag skrev min engelskauppsats och även avnjöt en lunch/glass med underbara vänner.
Två lektioner till och klockan tre var det dags för möte.
Pierre, en trevlig prick från göteborg som arbetar för ABC-gruppen, hade kommit ner till skövde för att prata med mig och Martin i elevrådet. Vi pratade om studentmössorna inför 2010 och satte ihop trevliga små paket som alla ni 91or på Västerhöjd kan få ta del av nästa termin.
Väl hemma i Ulveket har jag pluggat inför spanskaprov som äger rum imorgon klockan åtta och jag har även varit en runda på maxi med mamma och handlat.
Nu är det dags att sova för mig, för jag ska ge järnet på provet imorgon!

Bilder från Thailand/Malaysia kommer upp snart här på bloggen.


RSS 2.0